Wie zijn wij?

Zorgboerderij Riekjeshoeve ligt tussen Gorinchem en Dordrecht in het mooie polderlandschap van Brandwijk en bied zorg vanuit een Christelijke identiteit, gebaseerd op Bijbelse normen en waarden. 

Arie-Nijs is de boer en weet alles van de dieren en wat te maken heeft met de boerderij. Hij verteld daar graag over en is bezig met alles wat met de boerderij te maken heeft. Ada is verpleegkundige en leidinggevende geweest in het ziekenhuis. Ook heb ik in het verleden jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt nadat ik de opleiding SPW daarvoor gedaan had. Doordat er veel verpleegtechnische handelingen bij kwamen ben ik door gaan leren voor de HBO-V en in het ziekenhuis terecht gekomen. Wij hebben vier kinderen, en nu ze ouder worden en ik op de boerderij de aanspraak miste met de mensen ben ik begin 2016 de winkel begonnen. Maar de zorg blijft trekken en na jaren stagiaires gehad te hebben van de ZMLK en de vraag herhaaldelijk klonk of ik geen zorgboerderij wilde starten heb ik mijn hart gevolgd. 

 

Daarnaast hebben we een hele gezellige boerenlandwinkel waar we veel verschillende producten verkopen en waar mensen ook kunnen koffie drinken, broodje eten en verzorgen we high-tea's. 

Een moestuin, tuin en boomgaard om heerlijk in te werken. We volgen de seizoenen waardoor geen dag hetzelfde is. Er is hier volop natuur en ruimte.